2013. március 9., szombat

Civil a pálya széléről - Bölcs emberek kevés szóból is megértik egymást



Civil a Pálya széléről


 DR. LÉHMANN GYÖRGY  (8600 Siófok Szűcs u. l. - tel. 84/313-176  és 06-20/49-39-85l)  ügyvéd irata  e-mail: lehmann@invitel.hu    ==========================================================================

Doubravszky György úrnak

Pénzügyi Jogok Biztosa részére

B u d a p e s t

Tisztelt Miniszteri Biztos Úr, Kedves Gyuri!

Két nappal ezelőtt tudtam meg azt, hogy az Általad, mint házigazda által 2013. február 1. napjára hirdetett „Konferencia a Gólyavárban” elnevezésű rendezvény hirdetésén nevem a meghívottak között olvasható, majd miután felhívtam Makkos Albertet, tájékoztatott arról, hogy abban a másfél órában, amikor általam nem ismert kérdéseire lehet majd ötödmagammal válaszolni, gondosan ügyel arra, hogy mindenkinek pontosan ugyanannyi ideig lehessen beszélni.

Megtekintve a hirdetést három fényképen Róna Péter, Bogár László és Makkos Albert közgazdászok láthatók, nevük feltüntetése mellett pedig az olvasható, hogy egyenként 45 percig tarthatnak előadást ugy, hogy Róna Péter előadását Bogár László előadása követi, majd Makkos Albert előadását „Magyar Bankszövetség pénzügyekben együtt” hirdetéssel jelzett pénzügyi szakember előadása követi.

Utóbbi nevenincs bankszövetségi előadó hirdetésének azért nem örülök, mert a „Magyar Bankszövetség pénzügyekben együtt” szavak után néhány sorral olvasható nevemből akár arra is gondolhat a jámbor olvasó, hogy a Magyar Bankszövetség többek között velem együtt csinál valamit pénzügyekben.

Mint jól tudod, a Magyar Bankszövetség által képviselt bankok olyan gyalázatos módon tették tönkre hazánk lakosságának nagy részét az elmult években, hogy szeretném elvárni minden magyar állampolgártól az elkövetkezendő ötven évben azt, hogy nagy ívben kerülje el ezeknek a bankoknak valamennyi fiókját, nemhogy saját személyemben bármilyen módon velük, vagy különösen a Bankszövetséggel együttműködjek.

Egyszóval nem örülök annak, hogy ilyen szerencsétlen módon olvasható a nevem a hirdetésen, de azt sem tartom szerencsésnek, hogy „CIVIL KEREKASZTAL” csoportnév alatti öt név közül két jogász végzettségű, valamint három nem jogász végzettségű személynek neve olvasható.

Hiszen abból, hogy a három fényképpel, valamint „Magyar Bankszövetség pénzügyekben együtt” szöveggel jelzett és egyenként 45-45 percig előadást tartó meghívottnál hiányzik a „CIVIL” jelölés, feltehetőleg a hirdetés arra utal, hogy a nagytekintélyű közgazdászok a cimadó „A devizahitel” probléma” szakértői, míg a „CIVIL KEREKASZTAL” résztvevői pedig a laikus, dilettáns résztvevői a „Hiteles Párbeszéd”-nek.

Ami természetesen igaz is esetemben akkor, ha utólag a három fényképes hozzászóló közgazdászi előadásához kell jogászként hozzászólnom.

Mint ahogy ugyanigy a három fényképes és nevenincs „Magyar Bankszövetség pénzügyekben együtt” előadó is laikus és dilettáns akkor, ha olyan jogászi szakképzettséget igénylő kérdéseket tennének fel, amilyen szakképzettséggel az öt fős „CIVIL KEREKASZTAL” résztvevőből kettő ügyvéd rendelkezik.

Gondold csak el mennyire dilettánsok lennének a fényképen láthatóak akkor, ha igyekeznék Róna Péter, Bogár László vagy Makkor Albert közgazdászi szinvonalának megfelelően abban a témában előadást tartani az oda vonatkozó jogszabályok ismertetésével, ami Téged foglalkoztat.

A közérdekű perek problémájára vonatkozóan. Szerintem ehhez az előadásomhoz a felsorolt négy közgazdász előadó annyit értene, mint amennyit én az ő előadásukhoz.

Egy szó mint száz, be kell látnom azt a hirdetésen „CIVIL KEREKASZTAL”-hoz tartozásomból, hogy a Gólyavári konferencián nem lesz igény arra, amihez értek.

Ezért megköszönöm a meghívást a Hirdetés szerinti Konferenciára, de nem élek a 18 perces civil hozzászólási lehetőségemmel.
--------------------------------
Amennyiben pedig ugy látod, hogy fentiek csupán félreértésen alapulnak, és szükségesnek látod azt, hogy a közgazdászi véleményeken tul ugyanolyan időbeli feltételekkel a jogi lehetőségeket ismertessem, mint ahogy a fényképen láthatók tehetik, természetesen kész vagyok a Gólyavári Konferencián megjelenni.
Tisztelettel és Barátsággal: Léhmann György
Siófokon 2012. január 26. napján.
--------------------------------


Tegnap este hat órakor általam továbbított "Civil a Pálya szélén" című Doubrovszky György Miniszteri Biztos Úrnak címzett írásom után levelezőimtől számos válasz érkezett, és az alábbi, este negyed kilenckor érkezett üzenet átolvasása után észlelem azt, hogy írásomat addig minden bizonnyal a Miniszteri Biztos Úr is elolvasta.

Ugyanis ennek a negyed kilenckor küldött oldalnak alján láthatóan a Konferencia a Gólyavárban című rendezvénynek Hirdetésén már nem olvasható a „Magyar Bankszövetség pénzügyekben együtt” szavak alatti Civil Kerekasztal résztvevői között nevem úgy, mint ahogy a fenti melléklet megnyitásánál még ugyennél a Hirdetésnél most is látható.




Léhmann György

2013. január 27. napján 


From: G ..................  K ...................  [mailto: ..................... @*mail.*]
Sent: Saturday, January 26, 2013 **:** **
To: Dr. Léhmann György
Subject: Re: Civil a Pálya széléről
Tisztelt Ügyvéd Úr!

Köszönöm, hogy megtisztelt azzal, hogy elküldte ezt a fontos információt. Bennem, mint egy hitelkárosultban egyéb gondolatokat is elindított.
 

Az tökéletesen helytálló, amit Ön jelzett Doubrovszky György úrnak. Ezen túlmenően nekem, mint laikusnak ismét az az erős érzésem támadt, hogy a témát olyan irányba kívánják terelni, ami a törvényi felelősségre vonást próbálja kikerülni.

Már több filmet láttam a közgazdászok e témában kinyilvánított szakmai véleményéről, de EMELLETT legalább annyira súlyozott kell, hogy legyen a jogi, törvényi megítélés. Szinte azt várhatjuk mi, károsultak, hogy aprólékosan meg fogják nekünk magyarázni a fogalmakat, hogy mindenki lássa tisztán, mi is történt valójában.

És ezek után?  Fog történni valami? Várható, hogy elindul egy felelősségre vonás azokkal szemben, akik hazaárulást követtek el? Tönkretették azokat az embereket, akik a MUNKÁJUKKAL tartják el a SENKIHÁZIAKAT? Kárpótolják a túlélőket?
 
Vagy tudomásunkra hozzák, hogy a bankok nélkül a gazdaságunk összeomlik? Mivel túlsúlyban vannak a közgazdászok, inkább ez utóbbira számítok. Bár ne legyen igazam!

Oly szívesen látnám nyilatkozni azokat a jogvégzett képviselőket, akik a parlamentben meg merték szavazni ezt a mocskot.

Azt tapasztalom, hogy az emberek már nagyobb ismerettel rendelkeznek, hogy mi is történt velük, mint egy évvel ezelőtt.  De még mindig nem mozdulnak meg magukért. Néhányan már felfüggesztették a törlesztő részletük fizetését. Milyen csodára várnak vajon akik még nem cselekednek?

Köszönöm, ha elolvasta okoskodásomat, rendkívüli odafigyeléssel kísérem az eseményeket.

Tisztelettel üdvözli egy ügyfele, aki a bírósági perre várakozik:

K
 ..........................  G ........................ 

-------------------------------------------------------





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Neked mi a véleményed?